پروژه های انجام شده

پروژه لینک رادیویی Radio link Installation یکی از پروژههای وسیع شرکت تکتاست که در نیمه دهه هشتاد برای سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران طراحی، تولید و راهاندازی شد. با استفاده از فناوری لینک رادیویی سیستم اطلاعرسانی بدون نیاز به ماهواره و از طریق امواج رادیویی انجام میگیرد. در این روش دِیتا به صورت امواج رادیویی ارسال میشود و گیرندهها امواج را دوباره به دیتا تبدیل و پخش میکنند.
انتقال امواج رادیویی توسط دستگاههای بیسیم صورت میگیرد که در مبدا و مقصد قرار گرفتهاند. شرکت تکتا در این پروژه علاوهبر راهاندازی دستگاههای وایرلس برای ارسال و دریافت امواج، برای غلبه بر اغتشاش و تخریب سیگنال های ارسالی از فرکانسهای متعدد، بهترین باند خالی فرکانسی و دستگاههای به روز استفاده کرد و با جایگیری آنها در محیطی مناسب، لینک رادیویی را در تمام نقاط کشور، از مراکز استانها گرفته تا نقاط مرزی گسترش داد.
تجهیز و راهاندازی پروژه مترو اترنتِ شرکت مخابرات ایران یکی از وسیعترین پروژههای شرکت تکتا بود که در نیمه پایانی سال 1388 شروع شد. این پروژه سیستم دیتای مخابراتی را در 168 مرکز استان تهران از هشتگرد تا دماوند (شامل استان البرز کنونی) پایهگذاری کرد.
شبکه مترو-اترنت Metro Ethernet شبکهای از پروتکلهای اینترنتی مخابراتیست که امکان بهرهوری از دیتا و پهنای باند تا ۲.۴ گیگابیت برثانیه را به مشترکان مخابرات و کاربران اینترنت پرسرعت داده است. فناوری اترنت Ethernet شبکه منطقه شهری (MAN) است که بر اساس استانداردهای اترنت مشترکین مخابرات را به یک شبکه خدمات بزرگتر یا اینترنت متصل میکند.
انعطاف پذیری، سرعت، آسانی برقرار ارتباط و ارزان قیمت بودن تکنولوژی اترنت در کنار افزایش روز افزون استفاده از این تکنولوژی در شبکه های محلی، اترنت را به عنوان یک تکنولوژی عالی برای استفاده در شبکههای شهری مطرح کرده است.
با بهرهمندی از این تکنولوژی استفاده از سیستم ADSL، ویدئوکنفرانس، IPTV، و دیگر پروژههایی که با انتقال دیتا امکانپذیر میشود، برای تمامی کاربران اینترنت و مشترکین مخابرات فعال شد. با گسترش ADSL فناوری کدگذاری روی آن از طریق مهندسان مجرب تکتا به وجود آمد تا تکتا محتوا را از طریق خطوط سیمتلفن به خانههای کاربران آورد.
پروژه IPTV یا انتقال محتوای تصویری از طریق اینترنت پرسرعت برای سیستم تلوزیونیها با تکنولوژی آنالوگ از دیگر برنامههای مشترک میان شرکت تکتا و شرکت مخابرات ایران بود که با ورود تکنولوژی دیجیتال به مرحله راهاندازی نرسید. اما امروز با رواج گوشیهای هوشمند و همزمان تلویزیونهای هوشمند و اندرویدتیوی و رونق استفاده از نرمافزارهای سرگرمکننده، پروژه IPTV در جامهای نوین و قامتی همسان با تکنولوژی در قالب پلتفرم تلوبیون در میان رقبا عرض اندام میکند.
دریافت اطلاعات و تصاویر از ماهواره و تبدیل به سیگنالیهایی که فرستندههای آنالوگ یا دیجیتالی که روی زمین قرار دادهاند، توانایی دریافت آنرا دارند، از طریق آپلینک انجام میگیرد. با توجه به موقعیت ماهوارهها در بالای جو، اگر این فناوری در مراکز گیرنده امواج راهانداز نشود، گیرندهها امکان دریافت و خوانش سیگنالهای ارسال شده از ماهوارهها را نخواهند داشت.
با این نگرش میتوان اهمیت این تکنولوژی را دریافت؛ چرا که ماهوارهها فرکانسها را در باند UK ارسال میکنند، برای تغییر باند UK به UHF نیاز به مبدلیست که فرکانس را به باند قابل دریافت تبدیل کند. پروژه آپلینک یکی از مهمترین پروژههای شرکت تکتا بوده است که به دستور سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت.
یوپیاس یا منبع تغذیه بدون وقفه Uninterruptible power supply یا UPS یکی از اجزای مهم وسایل برقی به حساب میآید تا زمان قطع یا تغییرات شدید یا جزئی ولتاژ ورودی، خللی در عملکرد دستگاه ایجاد نشود. شرکت تکتا در پروژه تجهیز قطعات مورد نیاز سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران توان الکتریکی مصرف کننده بدون وقفه را تأمین کرد تا با ثابت نگه داشتن سطح ولتاژ و فرکانس از اختلالات و نوسان برق شهری جلوگیری شود.
باتوجه به امکانات وسیع و توانمندیهای شرکت تکتا در امر تجهیز، نصب و نگهداری دستگاههای UPS خدماتی به ترتیب ذیر در این پروژه ارائه شد:
- بازدید از وضعیت UPS ها وباتریها
- بازدید از وضعیت اتاق محل استقرار UPS ها ازنظر درجه حرارت و آلودگی
- بازدید از خازنها جهت بررسی leakage
- بازدید از ترانسفورمرها از نظر تست کیفیت عایقی ودرجه حرارت
- بازبینی بردهای الکترونیک
- بازدید و اندازهگیری سلولهای باتری
- تست لامپهای UPS
- تنظیم پارامترهای دستگاه با توجه به تغییرات ولتاژ وفرکانس ورودی دستگاه
- بررسی وضعیت fan ها
- کنترل مهمترین آلارمهای ثبت شده باذکر ساعت و روز
- کنترل درجه حرارت محیط UPS ها باتری ها
- کنترل بار مصرفی UPS به تفکیک هر فاز و بالانسینگ
- کنترل ولتاژ باتری وزمان برقدهی دستگاه و Initialize باتریها
- تنظیم پارامترهای مربوط به منحنی شارژ باتریها
- کنترل جریان باتری و تنظیم پارامترهای مربوطه
- اندازهگیری وثبت ولتاژ ورودی UPS وتنظیم پارامترهای مربوطه
- آزمایش soft start رکتیفایرها به همراه تنظیمات مربوطه
- اندازهگیری وثبت ولتاژ رکتیفایرها به همراه تنظیمات مربوطه
- آزمایش soft start اینورتر
- تست شکل موج
- تست سنکرونیزاسیون خروجی و ورودی
- initialize دستگاه به همراه استارت آپ
- بررسی فایل های event و تنظیم پارامترهای آن برایجلوگیری از بروز ایرادات
- تست فیدبک دستگاه (LEM)
- اندازه گیری pulse های اینورتر و رکتیفایر
- اندازه گیری ولتاژ تغذیه مربوط به بردهای الکترونیک
پروژه های در حال انجام
شرکت تکتا پروژه طراحی و ساخت فرستندههای پرقدرت 3 کیلووات در ساختار (1+1)، (2+1) و (3+1) به سفارش سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را کلید زد.
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در راستای پوشش بستههای TS4 فرآیند تولید و تجهیز فرستندههای پرقدرت را در دستور کار خود قرار داده و مسئولیت این امر را به شرکت تحقیق و تولید وسایل الکترونیک تکتا داده است.
شرکت تکتا با تکیه بر تجربههای همکاری متعدد با سازمان و همچنین با اطمینان بر دانش فنی مهندسان و طراحان خود، طراحی و تولید فرستندهها را به اقتضای نیاز این پروژه آغاز کرده است.
کیفیت فنی قابلتوجه و بهروز، بومیسازی محصول توسط مهندسان و طراحان تکتا و برخورداری از تجهیزات و عناصر اکتیو و پسیو تولید داخل از اهداف و ماموریتهای گروه اجرایی این پروژه قرار گرفته است.
شرکت تکتا طیِ قراردادی با سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران تامین، نصب و راهاندازی 6 دستگاه UPS پرقدرت 300 KVA را در دستور کار قرار داده است. تکتا نیز متعهد است مانند گذشته در فرآیند تامین تا راهاندازی این پروژه بیشایبه عمل کند.
تغذیه بدون وقفه یا Uninterruptible Power Supply که بیشتر به فرم اختصار آن یو پی اس (UPS) خوانده میشود، منبع تغذیه الکترونیکیست که وظیفه اصلی آن تامین توان مورد نیاز بار مصرفی بدون وقفه است. در واقع، UPS یا منبع توان بدون وقفه با استفاده از انرژیِ ذخیرهشده در باتری، برق مورد نیاز تجهیزات الکترونیکی یا هر مصرفکنندهای را تامین میکند.
با توجه به توانمندیهای اثباتشده، صداوسیما HDسازی استودیوها را هم به عهده تکتا گذاشت.
در راستای HD سازی استودیوهای ضبط و پخش زنده شبکههای 1، 2 و 3 صداوسیما شرکت تکتا اقدام به تامین، تجهیز، نصب و راهاندازی تجهیزات لازم در استودیوهای سازمان صداوسیما کرده است.
در جدیدترین سفارش سازمان، 15 دستگاه دوربین فیلمبرداری استودیویی توسط تکتا وارد شده و مهندسانِ تجهیزات استودیویی، درحال نصب دوربینها و دیگر ملزومات آن در استودیوهای این شبکهها هستند.