چت جیپیتی (ChatGPT) یک مدل زبانی پیشرفته است که توسط شرکت OpenAI طراحی و توسعه داده شده است. این مدل بر پایه معماری GPT-3.5 ساخته شده است و بیش از ۱۷۵ میلیارد پارامتر دارد که آنرا به یکی از بزرگترین و پیچیدهترین مدلهای زبانی در دنیا تبدیل کرده است.
با استفاده از چت جیپیتی، میتوانید با یک سیستم هوشمند در مورد موضوعات مختلف صحبت کنید، پرسش و پاسخ کنید، توضیحات و توصیههای آنرا دریافت کنید و حتی به دنبال راهحل برای مشکلات خود بگردید.
این چت بات به دلیل توانایی خود در مدیریت طبیعی، در بسیاری از حوزهها مورد استفاده قرار میگیرد؛ از جمله مسائل پزشکی، بانکداری، تحلیل ارزشهای بازار، مدیریت منابع انسانی و خدمات مشتریان.
برخلاف تصور بسیاری از کاربران چت جیپیتی به دادههای منتشرشده در اینترنت وابسته است. برای ساخت این مدل، شرکت OpenAI از مجموعهای از دادههای بسیار بزرگ و گسترده استفاده کرده است که شامل متون و مقالات انگلیسی در سراسر وب، مجلات، کتابها، ویکیپدیا و غیره میشود.
این دادهها به طور خودکار توسط الگوریتمهای یادگیری ماشینی جمعآوری و پردازش شدهاند تا مدل بتواند برای پاسخ به سوالات، تولید متون، تشخیص زبان طبیعی و سایر وظایف زبانی کارآمد باشد. به عبارتی، میتوان گفت که دادههای منتشر شده در اینترنت، بخش بسیار مهمی از تواناییهای چت جیپیتی را شکل میدهند.
دستیار مجازی ChatGPT مدل زبانی ستودنی و قابلستایش، توانایی تولید متن منحصربفرد و بیمانندی دارد و کدهای برنامه نویسی را نیز تولید کرده است. از این فناوری میتوان در یافتن پاسخ برای سوالاتِ چالشبرانگیز هم بهره برد.
اما مشابه پیشینیانش، فناوری ChatGPT ایرادها و کاستیهایی هم دارد. با اینکه بیانی متقاعدکننده دارد، اما اشتباههایی هم داشته است. به گفته محققان این فناوری این محدودیتها به خوبی توسط گروه OpenAI شناسایی شدهاند. پس در حال حاضر نمیتوان اطمینان 100 درصدی به محتوای تولیدی توسط این چتبات کرد. در واقع سطح دانش کاربر میتواند این مشکلات را تشخیص دهد.
در حال حاضر کاربران ایرانی با شماره تلفنها و آیپی ایران امکان استفاده از چت جی پی تی را ندارند.
به طور کلی، چت جی پی تی به تازگی ارائه شده است و به هیچ وجه حتی نزدیک به شکل نهایی خودش هم نیست. ممکن است Chat GPT سوگیری کند و جانبدارانه عمل کند، هنوز نمیتواند برای شفافسازی پرسشهای ما سوال بپرسد.